Identitet - Höstens tema

Vision är förmågan att se människor, saker och omständigheter inte bara som de är, utan på de sätt som de kan bli.

Gud är expert på det här. Han ser bakom din fasad, ditt spruckna jag. Han känner din inre längtan, det är ju Han som har lagt längtan i ditt liv. Han älskar dig och vill att du ska älska din familj, dina vänner och arbetskamrater - dvs. din nästa. Ja, Han vill att du ska älska din nästa så mycket som dig själv.

Det är viktigt att landa, att hitta sig själv i Gud, att älska och vara nöjd med sig själv. Det här är speciellt viktigt i dagens samhälle där sociala medier mer än någonsin definierar vem vi är. Och det vet vi ju, i sociala medier ser alla perfekta ut och lever ett glansbildsliv.

Är du nöjd med ditt liv, dina livsval? Tar du hand om dig själv - ditt tempel?

Att älska sig själv är inget själviskt, och det handlar inte om utseende eller glansbilder. Det handlar om att hitta hem till Skaparen, att se vem du är i Gud.

När jag landat i mig själv, då jag hittat min identitet i Honom och ser mig själv med Guds varma ögon, är det mycket lättare för mig att leva med mig själv i vardagen, att förändra omständigheter och att vara en god vän som hjälper andra.

I våra kyrkor sägs det ofta att bön förändrar saker och situationer. Jag tror bara delvis på det här. Jag tror att bön först och främst förändrar dig och mig, och att det är du och jag som förändrar saker och situationer när vi sträcker oss ut till dem i vår närhet som behöver tröst och hjälp. Och som behöver lära känna en älskande Gud.

IDENTITET är höstens tema i Andreaskyrkan. Jag hoppas du kommer med på resan; att vi tillsammans får finna eller renodla vår identitet i Honom, att vi blir rotade i och lever med Honom och att vi bär frukt.

Markus Österlund

tf. församlingsföreståndare